Royal Canin Sterilised

5.90лв.

Royal Canin е основана през 1968 г. от един ветеринарен лекар, чиято идея е била да подобри здравето на котките и кучетата чрез хранене. Тази мисия и днес продължава да бъде движещата сила за всичко, което правят.

Royal Canin Sterilised е пълноценна балансирана храна специално за нуждите на кастрирани котки (от 1 до 7 години).

Храната е подходяща за разнообразяване на основното меню на котката. 🙂

Екипът на ЗооФамилия напомня – хранете котките си предимно с мокра храна, за да запазите уринарния тракт здрав, възможно най-дълго време. Ако котката ви обича, задължително давайте сурово месце поне веднъж седмично, нарязано на едро, за да може котката да дъвче и по този начин да изчисти натрупалата се зъбна плака по зъбките.

 • Описание
 • Допълнителна информация

Описание

Преди кастрацията метаболизмът на котката е настроен към храни с приблизително постоянно съдържание на калории. Котката яде толкова храна, колкото и е необходимо. След кастрацията този естествен процес за регулиране на количеството храна вече е нарушен – котката яде повече от колкото и е необходимо, което води до бързо покачване на теглото и. Дори само след 48 часа след кастрацията котката поглъща около 20% повече храна, докато в същото време нейната необходимост от енергия е понижена с около 30%. Намаленото количество на въглехидрати може да доведе до леко повишаване на кръвната захар и по този начин да се избегне преждевременното усещане за глад. При кастрираните котки с наднормено тегло често се образуват камъни в пикочните канали, тъй като те обикновено пият по-малко вода и поради това отделят по-малко урина. Чрез контролираното количество минерални вещества в храната се поддържа ниска pH-стойност на урината, което допринася за здрави пикочни пътища. Чрез голямото съдържание на протеини от висок клас се поддържа и запазва доброто състояние на мускулите.

Сухата храна Royal Canin Sterilised е разработена специално за кастрирани котки със склонност към образуване на наднормено тегло:

 • контролирано приемане на енергия: чрез намаленото съдържание на мазнини (12%)
 • по-малко въглехидрати: като например скорбяла, която повишава усещането на глад
 • добавка на L-карнитин: (100 мг/ кг) насърчава мобилизацията на мастните депа.
 • поддържане на здрав уринарен тракт: посредством контролиране на pH-стойността в урината (pH 6 до 6,5)
 • стимулиране и запазване на мускулната маса: чрез повишеното съдържание на протеини (37%)

Състав:
птичи протеини (сушени), царевица, растителни белтъци, царевичен глутен, лигноцелулоза, животински мазнини, животински протеини (хидролизирани), пулп от сушено цвекло, минерални вещества, мая, рибено масло, фрукто-олигозахариди, соево масло.

Допълнителна информация

Тегло0.300 кг

  Ревюта

  Все още няма ревюта.

  Бъди първият, който пише за този продукт “Royal Canin Sterilised”

  https://zoofamilia.com/wp-content/uploads/2020/10/zoofamilia-logo-horizontal.png
  Запиши се за новини

   Всички права запазени © 2024 | ЗооФамилия